Кокосови барчета с топ от малиново сладко и черен шоколад

Обновена: 28.01.2024|

Не е ли хубаво, когато в хладилника винаги имаме нещо сладко и малко, което да похапнем – като кокосови барчета, например? Десертите, които се замразяват, са нотка свежест в нашето ежедневие. В тази рецепта за кокосови барчета с топ от малиново сладко и черен шоколад сме подбрали здравословни съставки, които да енергизират организма, ако имате динамичен ден и малко време за хапване.

 

Малиновата част за приготвяне на кокосови барчета

 

Купичка с домашно сладко без захар, приготвено със Стевиола.

keto 02
keto 01

 

keto 02
keto 01

По това време на годината на пазара все още няма малини, но можем да си направим сладко от замразени такива за рецептата за кокосови барчета.

Неотдавна писахме за това дали са полезни замразените плодове и зеленчуци. Оказа се, че да – замразените продукти са отбрани в своя пик на свежест и хранителни свойства. Веднага след събирането на реколтата повечето продукти, предназначени за замразяване, се бланшират. Този процес убива бактериите, помага за запазване на полезните хранителни вещества и предпазва продуктите от разваляне. Единственото, което се губи по време на бланширане, е малко количество витамин C и D.

Затова не се притеснявайте да си вземете замразени малини и да  си приготвите вкусно домашно сладко за вашите кокосови барчета. А ако разполагате със замразени малини от вашата лична градина, още по-добре.

 

Какво ще ни е необходимо за нашите кокосови барчета

Рецептата за кокосови барчета с топ от малиново сладко се приготвя на четири етапа, като на всеки от тях се поставя нов слой. Изпълнението е близо до това на рецепта за торта, но разрязан на малки квадратчета, десертът се превръща в лесен за консумиране и почерпка по всяко време.

 

Необходими продукти за:

Бисквитения слой:

Кокосовия слой:

  • 1 ч. ч. неподсладено кокосово мляко
  • ¼ ч. ч. кокосово масло
  • 3 ч. ч. кокосови стърготини, неподсладени
  • 1/3 ч. ч. Стевиола на прах
  • 1 ч. л. Стевиола ванилия
  • 1 щипка сол

Малиновия слой:

  • 1 ч. ч. малини (размразени)
  • 1 ч. л. Стевиола на прах
  • 2 с. л. вода

Шоколадовия слой:

  • 1 шоколад със стевиола
  • 1 с. л. кокосово масло

 

Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 170°C
  • Смесете всички съставки за бисквитения слой в купа, до получаване на меко тесто.
  • В тава с размери 20х20 см поставете пергаментова хартия, намазнена с малко кокосово масло. Разстелете върху нея бисквитеното тесто, за да оформите основата. Печете във фурната за около 15 минути, докато тестото леко покафенее. След като е готово, оставете да изстине.
  • Подгответе малиновия слой, като смесите всички съставки за него в малък тиган. Оставете на слаб огън и разбърквайте, докато се получи равномерна смес от малиново сладко. Оставете да къкри около 5 минути и отстранете. Оставете сладкото да се охлажда.
  • На средна температура разтопете кокосовото масло в кокосовото мляко. В купа смесете останалите съставки за кокосовия слой и когато е готова – добавете към тях разтопената кокосова смес.
  • Върху охладеното бисквитено тесто разстелете кокосовата смес. Оставете във фризера за около 1 час.След като кокосовия слой се втвърди, разстелете отгоре малиновото сладко и върнете във фризера за още 1 ч.
  • Разтопете шоколада и кокосовото масло на водна баня. Когато извадите десерта от фризера, разстелете шоколадовата смес върху малиновия слой. Върнете във фризера, за да се втвърди шоколада.

Извадете от фризера 30 минути преди да сервирате, за да е по-лесно да разрежете десерта на квадратни кокосови барчета.

 

Сервирайте с усмивка вашите кокосови барчета

 

Кокосови продукти на дъска - кокосово масло, кокосови стърготини, кокосово брашно и кокосови орехи.

 

Презентацията на десерта е свежа и много приятна. Можете да занесете от вашите кокосови барчета на колегите – изненадайте ги с нещо ново и интересно, с което да ги усмихнете в работния ден. Отваряйки кулинарната тема, може и вие да научите някоя нова рецепта и хитринка в кухнята.

Ако ви е харесала рецептата за кокосови барчета с топ от малиново сладко и искате да научавате за други подобни здравословни рецепти, се присъединете към нашата кухня ТУК!

Приятен апетит от екипа на forlife.bg

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 28 януари 2024 в 00:00 | Публикувана: 24 февруари 2020 в 13:29 | Категория: Десерти при кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти