Калцоне със спанак и сирена – кето вариант

Обновена: 05.04.2024|

Вероятно много от вас са хапвали калцоне – при посещение в Италия, в ресторант или домашно приготвено. Това е едно то най-популярните италиански ястия и представлява пица, сгъната наполовина и изпечена във фурна.

Калцоне наподобява запечатан джоб, а пълнежа може да бъде от каквито любими съставки прецените, че ще направят добра комбинация.

 

Днес в кето кухнята си приготвяме нисковъглехидратно калцоне – да, възможно е, а резултатът е впечатляващо вкусен.

husk 400
bademovo brashno 600

Рецепта за кето калцоне със спанак и сирена

Калцоне може да се приготви всеки път с различни кето съставки, затова експериментирайте. Вижте какви продукти подбрахме за нашия вариант на рецептата.

husk 400
bademovo brashno 600
Време за приготвяне Порции Нетни въглехидрати за 1 порция
1 час и 30 минути 4-6 16,5 г 11 г

Необходими продукти за пълнежа:

  • 2 с. л. краве масло Гхи
  • 1 ч. л. чесън на прах/ самардала
  • 300 г бейби спанак, нарязан на дребно
  • 1 връзка пресен лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч. л. индийско орехче
  • 100 г краве сирене
  • 100 г сирене моцарела, настъргано
  • 1 яйце

За тестото:

  • 400 г сирене моцарела, настъргано
  • 100 г крема сирене
  • 1 яйце
  • 250 г пресято бадемово брашно
  • 1 ч. л. хуск

Приготвяне на пълнежа:

  1. Разтопете маслото в тиган. Добавете сухия чесън или самардалата и бъркайте около минута.
  2. Добавете спанака и нарязания на кръгчета пресен лук.
  3. Подправете със сол и черен пипер на вкус и индийското орехче. Гответе 3 до 5 минути, докато спанакът омекне.
  4. Свалете от котлона и добавете сирената.
  5. Чукнете и яйцето в сместа и разбъркайте добре. Оставете настрани.

Приготвяне на тестото:

  1. Сложете моцарелата и крема сиренето за 1-2 минути в микровълновата, докато омекнат напълно. Извадете и разбъркайте с шпатула, за да се смесят добре.
  2. Добавете яйцето, пресятото бадемово брашно и хуска. Бъркайте с шпатула до образуването на твърдо тесто.
  3. След това месете тестото с ръка около 2-3 минути, за да се смесят добре всички съставки и да добие по-гладка консистенция.

Сглобяване на нашето спаначено калцоне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Разделете тестото на 3-4 топчета. Разточете ги във формата на кръг, като не ги оставяте много тънки.
  3. В средата, по дължина на всеки кръг, поставете от плънката.
  4. Завийте настрани, до образуването на полулуна, и притиснете отворените краищата, за да не изтече плънката. Направете 2-3 напречни разреза отгоре, за да се изпече равномерно.
  5. Можете да намажете всяко калцоне отгоре с разбит жълтък и да поръсите със сусам.
  6. Печете около 30 минути или докато се повдигнат леко и добият златистокафяв цвят.
  7. Извадете и охладете за около 3 минути преди сервиране.

Други нисковъглехидратни рецепти ще откриете и в кулинарната ни книга „Кето фантазии“.

Още от здравословната ни кухня

 

Калцоне и плодова пица.

Пробвали ли сте плодова пица? Вижте как да превърнете пицата в десерт – рецептата ще откриете в нашата кулинарна секция.

 

Ако нашето предложение за кето калцоне ви е харесало, можете да разгледате още много подобни предложения в секцията „Рецепти“ в нашия блог.

Присъединете се и към здравословната ни и споделена кухня във фейсбук.

Приятен апетит!

Източници

Няма източници

Сподели тази статия, избери платформа!

Avatar of Верджиния Георгиева
Верджиния Георгиева е дипломиран книгоиздател в профил „Редакционно-издателски процес“. Акцентът върху езиковата и литературна компетентност е водещ за нея в процеса на писане, а интересите й са главно в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Блог

Рецепти

Свързани публикации

Оставете коментар

Обновена: 5 април 2024 в 16:46 | Публикувана: 6 ноември 2020 в 14:40 | Категория: Основни ястия за кетогенен режим - Фор Лайф, Кето рецепти